Duiken op de Seychellen

Onder de zeespiegel: een duik in het onderwaterparadijs van de Seychellen”

Het eilandparadijs Seychellen is een droom voor elke duikliefhebber. Tijdens je vakantie op de Seychellen kun je de wonderen van het diepblauwe water ontdekken, gevuld met kleurrijke koraalriffen, exotische vissen en zelfs een aantal indrukwekkende scheepswrakken. Laten we de duikfles op onze rug gooien en onderdompelen in deze unieke onderwaterwereld. Lees je verder over duiken op de Seychellen?

Duikplekken op de Seychellen die je niet mag missen

Het heldere water rond de Seychellen biedt een ongekende diversiteit aan duiklocaties. Elk eiland heeft zijn unieke charme, maar er zijn een paar plekken die je zeker niet mag overslaan:

  1. Sainte Anne Marine Park: Dit beschermd gebied biedt uitstekende mogelijkheden voor beginners met ondiepe duikplekken en een overvloed aan kleurrijk zeeleven.
  2. Shark Bank: Voor de wat meer ervaren duikers is er Shark Bank, een van de meest beroemde duikplekken op de Seychellen. Hier kom je gegarandeerd haaien tegen, evenals grote scholen vis, en misschien zelfs een verdwaalde schildpad.
  3. Aldabra Atoll: Dit UNESCO-werelderfgoed is de thuisbasis van de grootste populatie reuzenschildpadden ter wereld en een adembenemend onderwaterlandschap.

Het hele jaar door duiken

Het goede nieuws is dat je tijdens je vakantie op de Seychellen bijna het hele jaar door kunt duiken. De watertemperaturen blijven het hele jaar door tussen de 26 en 29 graden Celsius, ideaal voor lange duiken. De zichtbaarheid varieert afhankelijk van de moessonseizoenen, met het beste zicht van maart tot mei en oktober tot november.

Verdere bezienswaardigheden op de Seychellen

Naast het fascinerende onderwaterleven, zijn er op de Seychellen genoeg bovenwater bezienswaardigheden op de Seychellen om je vakantie onvergetelijk te maken. Laat je betoveren door de granieten rotsformaties van La Digue, wandel door de weelderige vegetatie van de Morne Seychellois National Park op Mahé, of bezoek de zeldzame Seychellen zwarte papegaaien in het Praslin National Park. Vergeet ook niet de levendige lokale markten en de heerlijke Creoolse keuken te verkennen!

Een vakantie Seychellen is een droom die uitkomt voor elke duikliefhebber. Of je nu een beginner bent of een ervaren duiker, de Seychellen bieden een breed scala aan duikervaringen die je zullen fascineren en inspireren. En als je even geen zin hebt om onder water te gaan, is er nog een hele wereld te ontdekken boven de zeespiegel. Dus pak je duikuitrusting en je avontuurlijke geest, de Seychellen wachten op je!

Geef een reactie