Is een voetbaltafel inklapbaar een goede keuze?

Een voetbaltafel is een goede keuze als je een fan bent van het spelletje. In veel kantines en openbare gelegenheden kom je voetbaltafels tegen, maar het komt ook steeds vaker voor dat particulieren een voetbaltafel voor thuis kopen. Het enige nadeel is dat een voetbaltafel veel ruimte in beslag neemt, maar als je de juiste keuze maakt kun je toch van het spelletje genieten en niet te veel ruimte verliezen. Bijvoorbeeld als je kiest voor een voetbaltafel inklapbaar. Maar is dat ook een goede keuze?

Ruimte besparen met voetbaltafel inklapbaar

De voornaamste reden om voor een voetbaltafel inklapbaar te kiezen heeft natuurlijk te maken met het feit dat je ruimte kunt besparen. Wellicht heb je niet de ruimte om een tafel permanent neer te zetten of speel je te weinig om er ruimte voor te willen opofferen. Dan komt een inklapbare voetbaltafel van pas. 

Bij een voetbaltafel inklapbaar kun je de poten van de tafel inklappen. Dat maakt de tafel een stuk kleiner en kun je ‘m eenvoudig aan de kant zetten of opbergen in een kast. De mechanismen van inklapbare tafels zijn vaak stevig en eenvoudig in gebruik, zodat het ook niet elke keer een struggle is om de tafel neer te zetten of op te ruimen.

Kwaliteit van een voetbaltafel inklapbaar

Wanneer je spreekt over een voetbaltafel inklapbaar, denk je ook na over hoe kwalitatief goed de tafel is. Mensen zijn wat sceptisch over de kwaliteit, omdat inklapbare tafels vaak van lichtere materialen zijn gemaakt. Maar wees gerust. Ook inklapbare tafels zijn doorgaans kwalitatief goed. Zeker als je kiest voor een tafel van een bekend merk. Het is wel een feit dat inklapbare tafels vaak zijn uitgerust met telescopische stangen die kwetsbaarder zijn dan de standaard stangen van vaste voetbaltafels.

Een voetbaltafel voor intensief gebruik

Omdat een voetbaltafel inklapbaar lichter is en andere stangen heeft, wil het nog niet zeggen dat de tafel niet intensief gebruikt kan worden. Ook in kantines en in sportverenigingen bieden inklapbare modellen vaak uitkomst als de ruimte beperkt is. Maar juist bedrijven hebben ook baat bij een kwalitatief sterke tafel die ook intensief en fanatiek gebruikt kan worden. Er zijn dan ook inklapbare modellen die dit kunnen faciliteren, maar houd er wel rekening mee dat ze doorgaans iets duurder zijn dan de modellen die van minder sterke materialen zijn gemaakt.

Welke merken zijn goed?

Overweeg je de voetbaltafel inklapbaar en wil je niet inleveren op kwaliteit? Dan zijn er een aantal merken die bekendstaan om het produceren van hoogkwalitatieve voetbaltafels die intensief gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan bekende merken, zoals TopTable, Buffalo, Garlando, FAS Italia en Roberto Sport. Deze merken hebben samen meer dan 10 jaar ervaring in het produceren van kwalitatief goede voetbaltafels en dus ook een voetbaltafel inklapbaar. Denk dan aan modellen, zoals de Score Fold-Up Wood, Master Pro Indoor, de Smart en de Flexy. De prijs van deze tafels varieert tussen de € 200,- en € 500,-. Wat op zich een schappelijke prijs is voor een goede voetbaltafel.  Bekijk op Voetbaltafel.nl voor alle mogelijkheden.

Geef een reactie