Net op tijd naar Egypte

Egypte is een van de meest mysterieuze bestemmingen ter wereld. Tussen de Nijl, de Rode Zee, Alexandrië, Caïro en piramides die dateren uit 2500 voor Christus, is er zoveel geschiedenis en cultuur om te beleven, dat het je al snel duizelt..

Egypte ligt in het noordoostelijke deel van het continent Afrika. Geografisch gezien heeft het een vrij unieke en strategische locatie, zowel in de oudheid als in de moderne tijd. Hoewel het officieel in Afrika is, heeft het lijnen naar het Midden-Oosten, omdat het tot de Arabische Liga behoort. Grenzend aan de Middellandse Zee betekent ook de verbinding met Europa. Via het Suezkanaal verbindt de wereld zich vanaf de Indische Oceaan met Europa.

De Nijl

Het bepalende kenmerk van het land is de rivier de Nijl, die vaak wordt beschreven als het levensbloed van de natie. Het water dat vanuit het zuiden vanuit Soedan naar de Middellandse Zee stroomt, is wat het Egyptische volk essentiële natuurlijke hulpbronnen verschaft in de vorm van vruchtbare grond, planten, dieren, water, transport en elektriciteit. De Nijl maakt het land tot een gastvrije plek die verder wordt omringd door woestijn.

Hoe bepaal je waar je heen gaat?

Met zulke enorme ruimtes om te ontdekken, zul je je ongetwijfeld overweldigd voelen over hoe je je reis moet plannen. Met uitzondering van de meer avontuurlijke routes die de Siwa-oase en de Sinaï omvatten, is het veilig om te zeggen dat je dicht bij een of andere vorm van water zult zijn.

Wil je een resortvakantie? Het hoeft niet het enige te zijn dat je doet, maar als stranden, duiken en andere watersporten je ding zijn, wil je zeker kijken naar de Rode Zee en vakantieoorden zoals Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam.

Staat Alexandrië op je radar? De op een na grootste stad van Egypte en gesticht door Alexander de Grote, je vindt er een oude bibliotheek met de overblijfselen van de vuurtoren en Corniche met zijn strand, markt en loopbrug.

Beste tijd om te bezoeken

Zoals het je misschien duidelijk is: Egypte ligt in een woestijn, dus het kan behoorlijk warm worden. Je zult waarschijnlijk jouw reis rond het weer willen plannen, wat betekent dat de beste tijd om te bezoeken van oktober tot april is. Je kunt ook kiezen voor de optie om last minute Egypte te bezoeken. Juni tot september is de beste tijd om de badplaatsen aan de Rode Zee te bezoeken om een ​​beetje te snorkelen of te duiken.

December en januari worden echter als hoogseizoen beschouwd, dus je zult lange rijen tegenkomen bij iconische locaties zoals de tempels van Luxor en de piramides van Gizeh. Ook de resortprijzen stijgen in deze maanden. Het is dus voordeliger en minder druk om in de andere maanden naar Egypte te gaan, kijk dan bijvoorbeeld naar de last minutes in oktober.

Geef een reactie