Duiken

3 mooiste duikplekken van Europa

Bewonder de onderwaterwereld bij een van de drie mooiste duikplekken van Europa: de Azoren, Madeira of aan de kust van Kroatië. Of je nu een beginnende of ervaren duiker bent, er zijn genoeg duikspots die ervoor zorgen dat je jezelf in een andere wereld waant.

1. Duiken Azoren

Afgelegen in de Atlantische Oceaan ligt de eilandengroep de Azoren. Het wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd en ook voor duikers valt er genoeg te beleven. Ga duiken Azoren en met een beetje geluk kom je hier dolfijnen, walvissen en haaien tegen. Afhankelijk van jouw ervaring zijn er diverse duikspots te vinden. Mocht je graag foto’s maken onder water dan ben je bij de Azoren op de juiste plek. Het water is er namelijk kraakhelder en je zet gemakkelijk vele kleurrijke vissen op de foto. Lees meer over duiken op de Azoren.

2. Duiken Madeira

Het bloemeneiland Madeira is met het fijne mediterraanse klimaat een ideale vakantiebestemming. Madeira is net als de Azoren gelegen in de Atlantische Oceaan en door de warme golfstromen kan er op deze twee plekken het hele jaar gedoken worden. Duiken Madeira is echt een aanrader als je graag eens zeepaardjes, dolfijnen, inktvissen en pijlstaartroggen wilt ontmoeten. Aan de zuidkant van het eiland liggen de meeste duikplekken en er is veel te zien voor zowel beginnende als gevorderden duikers. Lees meer over duiken op Madeira.

3. Duiken Kroatië

Veel mensen reizen af naar Kroatië voor een zonvakantie, maar ook voor een actieve vakantie is het land goed geschikt. De onderwaterwereld van de Adriatische Zee is uniek in Europa met kleurrijke koraalriffen, diverse grotten en bijzondere wrakken. Tevens maakt het heldere turquoise water deze locatie uniek. Er zijn verschillende streken waar je kan duiken, zoals Dalmatië en Istrië. Kortom, Kroatië is een prachtige duikbestemming en niet al te ver van huis.

Geef een reactie